pátek 11. prosince 2015

Cukroví 3


Pečete? Pečeme. My taky :o) Po víc než dvou týdnech mě už konečně skoro úplně přešel kašel a díky tomu i ty protivné nevolnosti vypadají snesitelněji, takže to jde ještě o něco líp ;o) Kdyby někomu připadalo, že to s tím cukrovím přeháním, tak má dost možná pravdu, ale nemůžu si pomoct, pečení cukroví mám na Vánocích nejradši, a jak se do toho dám, jsem jako posedlá.. muhehe :oD
Tákže tady přijměte na ochutnávku zase pár fotek nevalné kvality :o))) Zatím jsem na 19ti druzích a už mi jich moc nezbývá :o)

Ořechové trojhránky, vždycky se neesteticky rozlezou, ale mají hrozně dobrou náplň a ještě se nestalo, že by se nesnědly ;o)

Vanilkové rohlíčky, ty nesmějí chybět. Pochopitelně s pravou vanilkou, bez ní ani ránu :o)

Kokosové koláčky.. Nic moc extra, ale kokos je zdravý, že jo :o)

Vinné kytičky a hvězdičky, jedno z mých oblíbených, mám tyhle nafoukliny ráda :o) Teda ale dělat je letos bylo trochu trápení, měla jsem hroznou chuť upíjet víno (což kvůli vetřelci v břiše ♥ nemůžu), a když to při pečení začalo vínem vonět po celé kuchyni, tak to bylo kruté :oD

Špaldové zázvorky - momentálně tvrdé jak beton, ale když se rozleží, tak jsou ňam, slepované zázvorovo-pomerančovou marmeládou. Hrozně chytře jsem je udělala ve tvaru jablíček a zapomněla jsem jich polovičku udělat zrcadlově, takže při slepování krapet nesedí :oP

Podvodnice s citrónovou polevou, taky nafoukliny, takže taky moje oblíbené :o)

Čajové pečivo - v podstatě obyč sušenky s krémem, ale líbí se mi, když je mezi rohlíčky a kolečky na míse taky nějaká blbinka ;o) navíc většina cukroví je v různých odstínech béžové a hnědé (takových 50 odstínů hnědi) a zelené žabky a žluté zvonečky to trochu oživí :o)

Medové trubičky s karamelovým krémem, všeobecně hodně spotřebovávané cukroví :o) Sice si u výroby člověk spálí tlapky, ale stojí to za to. Vždycky jsem měla problém s krémem (je to ten ze zkaramelizovaného salka), hrozně mi pokaždé tekl, letos jsem se naštvala a skoro čtvrt hodiny jsem ho trápila šlehačem a po dvou hodinách v lednici pak ztuhnul tak, že jsem měla naopak problém protlačit ho zdobičkou :oD

A ještě deatil trubiček... Doufám, že Vám dělám chutě :oP
Tak co, líbilo? Inspirovalo k pečení? Jen pečte a zobejte cukrátka, ať nejsem jediná, kdo se po Vánocích nevejde do džínů ;o)

12 komentářů:

  1. jů, ty jsi šikovná :) tolik toho a tak krásné :) inspirovalo mne to akorát k tomu, že jsem si uvědomila, že nic neumím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jasně, nic kromě krásných moučníků, šlehačkového cukroví, salátů, masíček, polévek, háčkování, psaní......... a taky dělání kliků a cvičení s váhama, o kterých si můžu nechat jenom zdát :o))) a kromě toho bydlíme s rodiči, takže děti se každou chvíli samy uklidí k babičce a taky nemám psa na venčení, takže mám dost času na blbnutí s cukrovím ;o)

      Vymazat
    2. jsi trdýlko :D a jedna připomínka jo... činky jsem neviděla už ani nepamatuji :D na tréninky tak možná koukám na videu, ale necvičím :D jen občas jóguji :) a cukroví vážně neumím, takové, já dělám samé jednoduché, abych toho co nejméně pokazila :D

      Vymazat
    3. no ale kdybys činky viděla, tak bys je uzvedla :oD však to moje cukroví taky není složité, jen ty žáby a spol jsou piplačka a trubičky dají trochu víc práce, ale jinak je všechno celkem rychle a snadno ;o)

      Vymazat
  2. Páni,toho je :-) taky už něco mám,tvé skořicové se povedly a momentálně začíná období "nežer mi to" které se 24.změní na "nikdo to nechce žrát" :-) raději moc nedělám,není ani komu rozdávat... Tak jsem zvědavá,kolik toho zbyde u vás :-)

    OdpovědětVymazat
  3. kdybych byla prdlá jenom já, tak by to ještě šlo, ale bydlíme u rodičů a mamka řádí úplně stejně, takže ve výsledku máme klidně nějakých 40 druhů a klidně ještě v březnu dojídáme a dorozdáváme :oD letos by to mohlo být mírnější, vím o pár kamrádkách, co moc nepečou, tak jim snad něco udám :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, máš moc krásné cukroví! K někomu takovému bych si přála přijít na návštěvu:-DDD Pekla jsem ty skořicové a jsou moc dobré. Pomáhali mi synáčci (4 a skoro 2 roky) a byli moc rádi, že mohou vykrajovat:-) Cukroví mám moc ráda, ale letos je to po 4 letech poprvé, kdy nejsem těhotná nebo nekojím a je to docela pekelný pořád něco neujídat, protože minulé Vánoce to tělo přece jen fungovalo jinak a měla jsem větší pohodu něco sníst:-) tak si těhotenství hezky užívej! :-) Klára K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Klárko, ale ono těch pár kilo navíc k Vánocům patří ;o) ty se potom snadno shazujou :o) naše holky taky trochu pomáhaly, ale přiznám se, že se je spíš snažím odlákat z kuchyně, trochu mi to cuchá nervy, když vidím jak se mi v tom patlají :oD ale když zrovna nebyl spěch, tak taky něco povykrajovaly :o)

      Vymazat
  5. Tak to mame stejně- kdyz kluci spali, tak to všechno šlo 10x rychleji😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zas až budou děti ještě o kousek větší, tak budou krásně využitelní na všechny ty otravné patlanice, jako je plnění krémem, máčení v čokoládě a tak :o)))

      Vymazat
  6. Ty žabičky jsou kouzelný! :) a to kávové cukroví podle tvého receptu je naprosto úžasný, už jsem skoro půlku sežrala O:) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak to je dobrý, to ještě půlka zbyla na vánoce :oD žabičky musí být, je to jedno z našich oblíbených zvířátek, a když v zimě nejsou na zahradě, musejí být aspoň na stole ;o)

      Vymazat