úterý 23. srpna 2016

CIZE!


Hurá, hurá, hurá! Shaun T se nefláká a před časem vyrobil další cvičební program. A protože už mi dávno skončilo šestinedělí a začala jsem být skoro normálně pohyblivá, tak jsem si ho pustila. Stáhla jsem si ho už někdy v sedmém měsíci a těšila se na něj jak děcko na Vánoce :o)
Původně jsem chtěla začít T25 nebo něco v tom stylu, ale čím víc mám dětí a čím jsem starší, tím zdevastovanější z toho mám tělo :oP Bolí mě stydká kost, kyčle, od toho jde až do kolen.. navíc možná malinko rozestup břišních svalů, i když se mi zdá, že se zmenšuje, takže snad dobrý (ufff), ale přesto se bojím rovnou skočit na posilování břišáků. Doporučené mám cviky na pánevní dno, ale ty jsou z většiny v leže na zádech, což nemůžu kvůli hnuté kostrči (a na narovnání kostrče se doporučují cviky na pánevní dno, takže jsem tam, kde jsem byla..) Takže poslední týdny si jen občas na půl minutky podržím prkno na lotech a půl minutky na natažených rukách a jsem z toho naprosto hotová :oD Pokud jde o tělesné rozměry, radši jsem se ještě neměřila (bojím, bojím), nefotila (věřte mi, tohle nikdo na fotce vidět nechce), jen jsem se zvážila - 11kg odpadlo, 10kg zbývá do přijatelného normálu.

Ale to jsem odbočila.. Cize je nový program Shauna T a je to něco úplně jiného než Insanity a spol. :o) V názvu se píše, že je to end of exercize (jakože konec slova exercize je cize, hihi), a místo cvičení se tancuje. Program sestává ze šesti tréninků se stupňující se náročností a každý trénink má video s workoutem - trvá od cca 30 do 50 minut, cooldown, krátké video se samotnou 'choreografií', abyste si jí mohli kdykoli zopáknout a reverse angle, kde je natočená zezadu.
Říkala jsem si, že při mojí momentálně téměř nulové kondici to bude to pravé ořechové, protože se nelehá na zem, nezatěžují se ruce (které mám naprosto nejslabší z celého těla, i když břicho jim teď šlape na paty..) a celé cvičení se dá provést bez zbytečného skákání.
Naivně jsem si myslela, že to bude na záčátek trochu oddychovka, ale po pár minutách jsem byla solidně upocená :oD Přirovnala bych to k takovému jakoby aerobiku, ale byla to mnohem větší zábava (a přiznejme si, po pár minutách aerobiku někde ve fitku se zrovna moc nezapotíte, že jo).
Ovšem mám s Cize jeden zásadní problém - nemám absolutně vůbec naprosto ale fakt ani trochu taneční talent. Ani ždibíček. Vypadám u toho jako tak naprosto zoufalé dřevo, že jsem vyháněla i děti, aby mě neviděly :oD I takový ten odpočinkový pohyb, kterým se jednotlivé cviky prokládají, jenom pohupování na místě, mi dělá problém :oP Natož pak ty prudce složité pohyby, jako úkroky, chůze a pohyb rukou... Nicméně to byla sranda :o) A když si ten první, nejjednodušší workout ještě asi tak dvacetkrát zopakuju, tak si to budu užívat natolik, že budu mít možná i pocit, že trsám :oD Každopádně doufám, že z toho nějaký ten centimetr shodím ;o)
Tak to by bylo stručně o tom, do čeho se teď pouštím a jestli se ke mně někdo přidá na tanečním parketu, budu ráda (obzvlášť ti, kdo jsou stejná prkna jako já, abych si nepřipadala jako blbec sama). Za čas dám vědět, jestli z toho hubnu, jo?
A ještě si neodpustím jedno mimino, páč kolem toho se prostě teď točím nejvíc :o))) Mějte se krásně!



6 komentářů:

  1. Ahoj Peto, koukala jsem na ukázku na netu a vypadá to na skutečně vesele cvičeni😀 Vzhledem k mým tanečním vlohum ale raději zůstanu u klasiky... Bohuzel jsem ted uz 5 týdnu necvičila, protože nam boreliozu a jsem děsně unavená. Tak doufam, ze se to zlepší.... Tak sportu zdar😉 Klára

    OdpovědětVymazat
  2. fujtajbl, mrcha borelioza :o((( přeju co nejlepší vyléčení a rychlou rekonvalescenci, snad už na to brzo najdou nějaký lék, aby se pořád nevracela.. se cize jsem hodně rychle švihla, připadala jsem si u toho strašně jako dřevo :oD teď jsem začla starý dobrý t25

    OdpovědětVymazat
  3. Huhuu,jak se vede? Asi porad v jednom kole,co? Tak snad zbyde i presto chvilka casu na novy prispevek, uz se tesim:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem lenoch líná a hlavně si nějak nedokážu zorganizovat čas :oP mám v hlavě asi tři nebo čtyři příspěvky a pořád se nedokážu se k nim vykopnout... a navíc necvičím, kůže líná jsem, snad se už konečně příští týden pochlapím :o)

      Vymazat