čtvrtek 19. května 2016

Duhový pastelkovník, stegi a kůň


Dneska Vás zase trochu zamotám do vlny. Je to hrůza, jak se mi dostanou do ruky jehlice nebo háčky, tak jsem k nezastavení :oD Tentokrát Vám ukážu vlastně tři narozeninové dárky.
První byl vyrobený stegosaurus pro malého kamaráda ze hřiště :o)



Možná na to nevypadá, ale je, potvora, asi 30cm dlouhý a příslušně vysoký, takže pár dnů háčkování to dalo. Samozřejmě není ani omylem z mojí hlavy, našla jsem ho tady  a řeknu Vám, že i s návodem jsem chvílema nevěděla, která bije :oD Nicméně jsem jela tak, jak bylo napsáno a kupodivu z toho nakonec vylezlo to, co mělo ;o) Když ho oslavenec dostal, prohlásil, že si ho vezmě na spaní do postýlky, což beru od dítěte jako vrchol uznání :o)))



Koník je pro změnu.. taky z internetu :o) 
Byl o poznání míň složitý, nicméně napojení krku na ostatní části těla mi vyšlo nějak nakřivo a o to víc jsem musela udělat hřívy, aby se to zakrylo. Bez hřívy vypadal jako hodně divná, křivá lama, ale nakonec je docela roztomilý. K nultým narozeninám ho dostane mimino, až se uráčí opustit moje zbědované břicho :oD Aby bylo vidět, jak je velký, vrazila jsem ho do ruky (zatím) nejmladší dcerce. Když se mi bude chtít, tak mu možná udělám i sedlo a uzdu, aby vypadal víc koňsky...

No ale hlavně jsem vyrobila rolovací pastelkovník (jakože pouzdro na pastelky, takže vlastně asi penál, ale pastelkovník je hezčí název) k narozkám pro svojí oblíbenou sestru :o))) Původně měl být háčkovaný, ale přeci jen se umím ohánět líp jehlicemi než háčkem, takže je pletený. Nemohla jsem se rozhodnout, jakou barvu zvolit, takže jsem velmi zodpovědně vybrala duhovou vlnu, do které jsem se naprosto zamilovala ♥ 

Aby se pastelkovník nevytahoval a moc nekroutil, zvolila jsem velmi nepružný vzor, který už jsem kdysi na něco zkoušela a moc se mi líbí. Sice je s ním piplačka a přibýva trochu pomaleji (asi tak stokrát), ale výsledek je hezounký a poměrně dost pevný. (Je to vždycky druhé oko anglicky, první hladce, pak obě sejmout, sudé řady to samé, ale obrace, plus vždycky na konci řádky jedno oko navíc, aby to křížení vycházelo jakoby proti sobě a ne nad sebou.. neumím to moc popsat.)

Vlna je z e-shopu Šikulky Hanky a samozřejmě, i když jsem tam šla cíleně pro tuhle jednu vlnu, tak jsem skončila s víc než kilovým balíkem :oD Při vybalování na mě vypadly taky dva krásné dřevěné knoflíky jako dárek - malá sovička a želvička, tak jsem je rovnou použila na zapínání pastelkovníku a moc jim to tam sluší.



Vnitřek pastelkovníku je ušitý z bavlněného plátna, poutka z široké prádlové gumy. Je na šedesát pastelek a na straně jsou ještě malé pletené kapsičky na gumovací gumu a ořezávací ořezávátko.
Zavírání jsem vyřešila háčkovanými řemínky s několika dírkami, aby se dala nastavit velikost, a zmíněnými dřevěnými knoflíky.



A sotva jsem dopletla, už přemýšlím, co bych vyrobila dalšího, je to tak hrozitánsky návykové :oD Možná malý pastelkovník pro děti, jen bych jim ho musela schovat do doby, než pochopí, že pastelky jsou na malování a ne na šermování, házení po podlaze a schovávání pod nábytek...
Doufám, že jsem třeba někoho inspirovala, mějte se krásně a něco pěkného vytvořte :o)


6 komentářů:

  1. No teda ja smekam... Konik perfektni, a pastelkovnik jeste lepsi. Obdivuji tvou vydrz, ja jsem hrozne nedockavy clovek,to bych nedala... A to platno s tou gumou musela byt taky dobra piplacka :-) mala je krasna :-) a tobe uz se to taky krati,ze? uz odpocitavas dny?;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to hrůza, ale chybí ještě měsíc, kdybych porodila o dva tři týdny dřív, vůbec bych se nezlobila :oD
      mě to pletení baví, takže si užívám, i když jde pomalu, vždycky si k tomu pustím něco na youtube, nejlíp nějaké duchařské dokumenty (a pak se bojím v noci usnout :oD) a relaxuju si :o) ta guma mi dala zabrat, div jsem nevylítla z kůže, než jsem přišla na to, jak jí tam přidělat, pak už to šlo rychle :o)

      Vymazat
  2. Juuu,ty jsi taky na duchy?? :-) ja teeeez... Nejradeji bych to sledovala a cetla od rana az do vecera, ale pak jsem pos...a strachy,kdyz se nekde neco sustne... Ale i tak verim na zivot po smrti, ikdyz jsem jeste nikdy nic prapodivneho nezazila (zaplatpanbuh)...
    Mesic uz utece rychle, obzvlast, kdyz bude hezke pocasi... Uz se moc tesim na nejaky prispevek o porodu a miminku :-) snad pri tom shonu se 4 detmi jeste nekde vysetris minutku na psani :-) ikdyz, jak uz jsem rekla-obdivuju te,jak vsechno zvladas bez ujmy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem hrozná, už jsem vykoukala všechny ghost adventures, co jsem našla, teď každý týden čekám na deadly possession :oD mezitím většinou koukám na american supernatural.. přitom jsem strašpytel, bojím se i tmy a strašlivě se děsím toho, že bych fakt někdy něco viděla :oD

      Vymazat
  3. Tak co? Jeste jsi pohromade,2v1 nebo uz rodite? :-)

    OdpovědětVymazat