pátek 24. února 2017

Oboustranný obal na tablet

Tý brďo, dva měsíce! To jsem ale flákač, se divím, že mě za trest nesmazali :oP Jé a do psaní příspěvků přibyli smajlíci 😀 no, možná tu už byli, ale nevšimla jsem si..
Každopádně jsem flákač, po Novém roce jsem si říkala, že aspoň napíšu přání, kolem Tří králů už jsem se začínala stydět, a pak byly najednou Hromnice a to už mi přišlo trapné přát do nového roku :oD tak si to přání domyslete a jako by se stalo, jo?



A teď určitě čekáte, že se rozepíšu o tom, jak jsem začala konečně sportovat, a jak utěšeně odškrtávám kila a centimetry.... smůla! já se flákám i v reálném životě, nejen na blogu 😳 Už svítalo na lepší časy, vytáhla jsem videa i vybavení, a po třech dnech viróza, jak jinak, že jo.. A jak nemám žádnou fyzičku, tak se nějak celkově sypu, probudil se mi golfový loket a bolí až do ramene, fakt což je fakt otrava, zkusila jsem se zatejpovat, ale za a) to neumím a za b) mám nepříleš kvalitní pásku ze suprmárketu a po pár hodinách jsem zjistila, že nejspíš není hypoalergenní a že mi udělala dekorativní červeněpupínkaté proužky 😒 (ti smajlíci se mi líííbííí). Poslední týden mě navíc navštívila migréna, hlava jak po ráně palicí, bolest do čelistí a za levým okem, tři dny jsem měla chuť zacpat všechny zdroje zvuků peřinama.. se čtyřma dětma fakt lahůdka 😛 Teď už mám jen normální lehkou bolest hlavy, ta ani nestojí za řeč, tak jsem se rozhodla, že napíšu alespoň něco maličko na blog... a už je z toho román, měla bych krotit.
O čem že jsem to... jo, tablet! Koupila jsem si tablet totiž. Neměla jsem to v plánu, protože ho nepotřebuju. Ale mamka tablet má a na ten tablet si stáhla hru pro děti s Myšákem Adamem (kterému se říká Eidam), a naše princezny si k ní chodily hrát tak nadšeně, že pak půl hodiny čistila display a ještě všechny čmouhy nepustily. Takže jsem si řekla, že radši koupím nějaký laciný pro sebe, na který toho myšáka taky stáhnu, aby teda radši holky ničily ten můj. Věděla jsem, že taťka má doma nepoužívaný obal, který mi věnuje, takže na ten jsem při nákupu nemyslela, a protože jsem nemyslela nejspíš vůbec, tak jsem pořídila úplně jiný rozměr😁
Ale že mám nedávno opravený šicí stroj, tak jsem se rozhodla, že si pouzdro vyrobím. A že se mi výsledek líbí, tak Vám napíšu, jak jsem ho udělala. Dokonce jsem si vzpomněla včas a fotila jsem i při výrobě.
Původně jsem hledala návod na internetu, ale prohlídla jsem pár, které se mi tak moc nelíbily a pak mě to přestalo bavit, tak jsem si prostě vzala materiál a nějak jsem to po cestě vymyslela 😎
Vzala jsem na to kousek zeleného a kousek žlutého drobně kostičkovaného kanafasu, co zbyl od peřinek pro panenky, silný vlizelín a asi takhle dlouhý kus prádlové gumy. A niť. A špendlíky a stroj. Žehličku taky.
A krejčovský metr. Tím jsem změřila tablet (dětem pod rukama, zas pařily myšáka) a míry přenesla na látky. Na kanafasy výšku krát dvakrát šířku plus cenťák na prostředek a malý kousek na všechny strany, na vlizelín čtyřikrát výška krát šířka a dvakrát proužek na prostředek. Pak jsem vlizelín nažehlila na kanafas (co Vám mám povídat, samozřejmě se mi podařilo jeden kus dát obráceně a zprasit si žehličku tím lepivým).
Pak jsem nastříhala osm kousků prádlové gumy, látky dala lícem k sobě a ty kousky gumy našpendlila po dvou mezi ně, jakoby přes rohy.
Pohled ze žluté strany, nažehlený vlizelín a našpendlená pruženka (tak žíkaljí gumě v galanterii)

Pohled ze zelené strany

Pohled na gumu mezi látkami
 Pak jsem sešila okraje - oba dlouhé a ten krátký, jsou gumy, čtvrtý nešít, nebo to neobrátíte. Možná hloupá poznámka, ale nevěřili byste, kolikrát už se mi to povedlo zvorat 😉
Po obrácení naruby vznikne obdélník s dvěma pevnými poutky z každé strany a dvěma volně se plácajícími gumičkami na prostředku. Ty volné gumičky je nutné nějakým co nejelegantnějším způsobem přišpendlit k prostředku (to byla ta naprosto nejhorší část z celého šití, fakt na palici), a opatrně prošít celý prostředek - jakoby kolem těch vlizelínových proužků nyní ukrytých uvnitř. Aby to vypadalo hezčejc.


A nakonec už stačí jenom sešít tu čtvrtou stranu obdélníku a je to hotovo😊

Z jedné strany, omylem na výšku

Z druhé strany

Buď může být vevnitř zelený...

... a navrch žlutý

Nebo zevnitř žlutý a zvenku zelený a to jsem nevyfotila
Takhle vznikne oboustranný obal, který můžete obracet podle nálady, nebo podle toho, která strana je zrovna špinavější. Gumičky jsou vždycky jedny vevnitř jako držátka na tablet a jedny zvenku, aby to drželo zavřené. A jestli se Vám líbí, tak si ho ušijte taky, není to těžké.. nebo mi napište a já ho vyrobím za těžký prachy na zakázku 😁
Mějte se, zlatíčka krásně, a kdo dočetl až sem, zaslouží si za odměnu sušenku. Pá 🙋

2 komentáře: