pondělí 16. března 2015

Zpátky ke cvičení





Nějak jsem poslední dobou zlenivěla a na váze a hlavně tvaru těla je to znát. Rozhodla jsem se proto, že se občas vyfotím a plácnu si fotku sem na blog, abych měla větší motivaci se snažit :o) Předem upozorňuji, že je to jen pro silné povahy, nejsem zrovna krasavice a tři těhotenství jsou hodně znát :oD

Přibližně před rokem, tak nějak koncem šestinedělí, jsem zjistila, že po třetím dítěti jsem (narozdíl od prvních dvou) zůstala jako sud. Nejenže jsem nenechala velkou část váhy v porodnici, ale všechen ten tuk navíc se mě sveřepě držel i v následujících týdnech. Že bych se vešla do normálního oblečení, o tom jsem si mohla nechat jen zdát a v těhotenském už jsem se trochu styděla, z chůze do schodů se mi na nohou klepal ten rosol, co jsem měla místo svalů a měla jsem velký problém vejít se do auta (kvůli nedostatku míst jezdím vmáčknutá na zadním sedadle mezi dvěma dětskými sedačkami).
Ach jo, kdy jsou ty časy, kdy jsem měla jen krapet větší pozadí, nosila jsem trička, ze kterých koukalo břicho, a měla jsem pocit, že si dávám do těla, když si pustím DVD s Pilates :oD
Naštěstí jsem se, jako hodně z nás, doslechla o Jillian Michaels, sehnala si 30 day shred, koupila boty, naplnila lahve vodou, a začala objevovat kouzelný svět HITT :o) Od začátku mě to hrozně bavilo, líbilo se mi, že během necelé půlhodinky jsem zpocená jak myš a bolí mě všechny svaly, i ty, o kterých jsem nevěděla, že je mám. Samozřejmě se mi taky líbilo, že cvičení bylo téměř okamžitě poznat na váze, a nejlepší ze všeho bylo, že jsem si vždycky tak nějak vyskákala každé nastydnutí a každou chorobu, která se o mě pokoušela - vlastně jsem víc než půl roku nebyla vůbec nemocná.
Kill Jill mě sice bavila, ale byla hrozně moc na rukách - push ups, plank pose a cviky v ní, a já mám jako na potvoru oboustranný chronický zánět v lokti (aspoň to tak říkal ortoped) a po chvíli mě celé ruce bolí a brní. Takže jsem po měsíci poohlédla jinde a začala jsem cvičit se Shaunem T - Focus T25. I tam je sice hodně cviků na ruce, ale nějak se mi lépe zvládají. Musím říct, že jsem byla hodně spokojená s výsledky, během celého T25, což bylo něco přes tři měsíce, jsem zhubla asi 8 kg, hodně centimetrů - hlavně přes zadek, a téměř úplně mi zmizela celulitida, kterou jsem měla už od střední školy.
před T25
po T25

před T25
po T25
Po úspěšném dokončení Focus T25 jsem si Shauna natolik oblíbila, že jsem se vrhla na slavné cvičení Insanity. Po prvních několika pokusech jsem doslova padala na ústa, na konci jsem jen ležela na zemi a funěla, pak vypila půlku vodovodu a potila se ještě pár hodin :oD Nicméně se mi to líbilo ještě víc, než T25. První měsíc jsem si docela užívala, nebyla jsem tedy nijak úžasná, byla jsem mnohem pomalejší než ti na videu, odpočívala a pila jsem častěji, často jsem si cviky musela upravovat.. ale připadalo mi, že se zlepšuju a to mi stačilo. Po prvním měsíci ale přišel druhý, a tam byla cvičení o dost těžší a hlavně o hodně delší, zkusila jsem jet podle rozpisu na první týden a po několika padesátiminutových workoutech jsem prostě odpadla. Byla jsem totálně vyčerpaná, začaly mě bolet klouby a záda, prostě jsem přecenila síly a přehnala jsem to.
Dala jsem si pár dní pauzu a od té doby už čtyři měsíce v podstatě necvičím :o( jakmile jsem jednou přestala, začala jsem chytat virózy a nachlazení, pořád mě něco bolelo, pak 'plánovaná odstávka' kvůli operaci oka, pak jsem si hnula se zády tak, že jsem byla měsíc zatuhlá.... Nedávno jsem se zkusila vykopnout a zase začít, zvládla jsem asi tři týdny T25, hnula jsem si kotníkem, pár dní pauza, pak nějaké cvičení s Jill, ruplo mi v rameni.....
Teď se chystám na další pokus :o) Tak (pokud to někdo bude číst) držte mi palce, protože se pomalu a jistě přesouvám z podoby na obrázku po T25 do té před, a tam se teda rozhodně vrátit nechci :o)

4 komentáře:

  1. Bože, jsi skvělá, vždyť je to úplně úchvatné, prý "pro silné povahy"!!!! Ty jedna. Boží :)) Moc ti přeju hodně síly, aby ses navrátila zpátky ke svému vysněnému a vydřenému tělu. Mně T25 také mnohem více vyhovovalo než Insanity. Je takové lidštější a ne tak stresující na tělo... držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc :o) radši jsem dala nejmenší obrázky, aby to nebylo tak hrozné, mám tolik strií, že mám vlnité břicho :oD T25 se mi líp cvičilo, ale Insanity mě víc bavila, asi to zkusím střídat :o)

      Vymazat
    2. Zkus si splašit někde Max 30, je to náročnější než t25, podobné Insanity a přitom kratší ;)

      Vymazat
    3. nóó, četla jsem Tvojí recenzi a koukla jsem se na ukázky a řekla bych, že na to asi budu muset ještě hodně naposilovat :oD ale zkusím prohledat internet a něco možná vyzkouším ;o)

      Vymazat