pondělí 8. června 2015

Proč mi to tak trvá??

Velmi špatně provedený klik :oD Potřebovala jsem se nacpat před foťák, jinak to až tak strašné nebývá
Líbí se mi, že efektivní cvičení nezabere moc času - 30 day shred kolem 20 minut, T25 25minut, max:30 30 minut, spousta workoutů se vejde do čtvrt hodinky..... Tak proč mi, sakra, zabere o tolik víc času??? Řeknu si třeba v půl třetí, že si zacvičím, a přestože bych měla být kolem třetí hotová, tak končím klidně až ve čtyři. Jak je to možné? Tak jsem si zkusila pozorovat, co mi tolik zabírá čas a nestačila jsem se divit.

Nevím, jak to mají ostatní, ale u mně je příprava na cvičení hróózně složitá :o)

1. Uklidit prostor. To je časově nejnáročnější - musejí se vysbírat hračky, papírky, obrázky, kousky jablek a banánů a podobné poklady, co za sebou trousí děti. Problém spočívá hlavně v tom, že zatímco jednu náruč hraček odklízím do dětského doupěte, tak zlatíčka další hromadu někudy propašují zpátky do obýváku. Pak se samozřejmě musí zamést a vytřít (dokud tu býval koberec, tak vysát). To by netrvalo tak dlouho,Jjnže jsem ženská, že jo, a když už mám koště/mop v ruce, tak přece rovnou vytřu všude, co na tom, že to zabere nejmíň dvacet minut navíc :oP

2. Odstěhovat nábytek. No, to trochu přeháním, jenom přesunu několik židlí, bedýnku na hračky a případně trochu posunu stůl.

3. Odstranit děti. Hrozně důležitá věc. Děti jsou u cvičení nebezpečné sobě i mně, čím menší dítě, tím horší. Ideální stav je ve chvíli, kdy je nejstarší ve školce a obě mladší spí. Pokud spí aspoň jedno dítě, je to pořád super. Většinou je ale nutné odstrkat je nějak do pokojíku a načít jim nějakou činnost, která je dostatečně dlouho zabaví (bohužel to většinou znamená strašlivý nepořádek). A stejně se aspoň jednou přijdou podívat, co to máma provádí a hodí mi něco pod nohy.

4. Převléknout se a připravit si věci na určená místa. To je celkem pohoda. Převléknout, nandat hrudní pás a sporttester, vodu na stůl po levé straně, kapesníky na stůl po pravé straně (voda vpravo a/nebo kapesníky vlevo mě znervózňují), ručník před sebe na zem - v planku mi kloužou ruce, tak na otírání :o)

5. Vyčistit si zuby. To prostě musí být. Hrozně nesnáším při cvičení jakoukoli chuť v puse, kromě zubní pasty. Stačí se i jen napít něčeho lehce sladkého a už mi to vadí.

6. Dojít si během příprav aspoň dvakrát na záchod. Dvakrá nebo spíš třikrát.. někdy i víckrát... a i tak mám z toho skákání divný pocit. Nojo, porodila jsem brzo po sobě tři děti a vykašlala jsem se na Kegelovy cviky :oD

No, a když se to všechno sečte, ta se pak nemůžu divit, že mi půlhodinový workout zabere půlku odpoledne :oD

Samozřejmě jsem něco zapomněla, tak ještě dodatečně doplňuju napatlat balzám na rty a pečlivě se učesat tak, aby mi nic nelezlo do obličeje :o)))

A už se Vám stalo, že Vás něco při cvičení nebo v souvislosti s ním překvapilo? Vzpomněla jsem si na pár okamžiků...

Nepříjemné překvapení samozřejmě je, když mi nepozorovaně vběhne dítě pod nohy - v lepším případě je 'jenom' přišlápnu, v horším se trefí třebas do burpee a dostanou kopanec, to se potom klepu, jestli jsem jim neublížila (zatím naštěstí ne). Nejhorší takové překvapení bylo, když mi dcerka vběhla pod rozhýbaný kettlebell - naštěstí dostala jen do břicha a nic se jí nestalo, ale strach jsem o ní teda měla velký.

Hodně překvapená jsem byla jednou, když jsem cvičila T25. Jela jsem podle kalendáře a pak jsem si jednou všimla, že mám stažený bonusový workout, tak jsem si ho hned pustila. Byl docela zábavný a rychlý, takže jsem neměla moc čas přemýšlet. Najednou Shaun zařval 'one arm burpee' a jak jsem byla rozjetá, tak jsem to zkusila. A zaryla se nosem do koberce :oD

Většina z nás asi někdy dobíhala autobus. Já byla zvyklá, že to zpravidla nestihnu, a když už stihnu, tak ještě deset minut sípám a chytám dech. Co jsem na rodičovské, tak moc busem nejezdím a dobíhání nepraktikuju. Loni (po pár měsících cvičení HIIT) se mi ale stalo, že jsem jela do daleka a jako na potvoru mi v tom daleku hrozilo ujetí autobusu. Koukla jsem, jak rychle se blíží, jak daleko je ještě zastávka a spočítala si, že to nestihnu ani omylem. Nicméně jsem si řekla, že 'třeba bude hodnej a počká' a vyrazila jsem. Lidi, já se normálně lekla sebe sama, protože jsem vypálila jak raketa a na zastávce byla dávno před autobusem, skoro nezadýchaná a jen jsem nevěřícně civěla na vlastní nohy :oD Vida, k čemu to cvičení může být užitečné ;o)

Před časem jsem si pustila na youtube Boba Harpera. Většinou si připojím počítač k televizi a cvičím u ní, ale teď se mi nechtělo a stála jsem v jiném směru než obyčejně. U jednoho burpee jsem měla pocit, že mi tak nějak divně podjela noha, zdálo se mi, jako kdyby se hnula podlaha, ale nikde jsem nic podezřelého neviděla. Další den když jsem zametala, tak jsem zjistila, že mi to nezdálo, máme plovoučku, která na jedné straně sousedí s linem a nějak se mi podařilo celou jednu řadu prken vyšoupnout asi o pět centimetrů pod to lino, takže to nebylo hned vidět :oD (Další, co mě pak překvapilo bylo to, že se ta mrcha nechtěla pohnout zpátky, strkala jsem, mlátila, kopala a nic, pak přišel manžel a úplně lehce jí jednou rukou zastrčil zpátky... holt lepší svaly, no)

A absolutně nejvíc překvapená jsem byla asi před týdnem, když si Bětka (je jí teď 4,5 roku) tak nějak tancovala a poskakovala po pokoji, něco si zpívala, jak to děti dělávají a najednou se postavila do planku a začla dělat kliky!! Né sice až k zemi, ale zato se u toho řehtala na celé kolo :o)))


Moje šikulka svalnatá :o)))



4 komentáře:

  1. Mne dost často zaclání pes :D Cvičím, když děti spí. A nejednou mne překvapilo, že jsem si zapomněla nachystat vybavení na cvičení :D Prostě cvičím a najednou, ty jo nemám podložku, ty jo, nemám činky, ty jo... tamto a ono :D Jednou jsem šla dokonce cvičit bez bot, protože jsem to tak měla ještě zafixováno z jógy :) JInak ta pasta před cvičením mne docela překvapila :) Já vesměs rituál ani nemám, prostor naštěstí řešit nemusím, spíše trávím hodně času vybíráním workoutu :D Takže místo 15 minut cvičení třeba hodinu vybírám a pak šílím, když se mi malá do toho třeba probudí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to mám právě vždycky rozplánované, aby spaly, ale než se prokoušu všemi přípravami, tak už jsou čilé jako rybky :oD ty zuby jsou asi trochu ujeté, prostě nemůžu mít žádnou příchuť v puse :o) a zapomněla jsem napsat balzám na rty, bez toho se taky neobejdu :oD

      Vymazat
  2. Kromě pasty to mam hodně podobně!😀 ale když mi 2,5letý syn při posilování břicha držel sušenku nad hlavou. Tak jsem se musela smat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to je zlatíčko :oD já vždycky nevím, jestli se smát nebo umřít, když mi při planku některá zkouší vylézt na záda, ale lákat na sušenku, to mě teda ještě nezkoušely :o)))

      Vymazat