pondělí 29. června 2015

Souboj s Max:30 skončen


A kdo vyhrál? Já teda rozhodně ne. Byla to zábava, byla to dřina, vypotila jsem snad celé moře a bavilo mě to, ale výsledky veškeré žádné :o(
O prvním měsíci cvičení jsem už psala a doufala jsem, že s druhým měsícem to bude lepší, ale nebylo. První měsíc byl náročný a druhý ještě o moc náročnější (pro mě, určitě jsou tací, kterým by to jako fuška nepřišlo) a po nějakých dvou týdnech už mě to vlastně ani tolik moc nebavilo. Pořád jsem měla radost, že jsem si dala do těla a propotila tričko, ale zároveň jsem byla až moc unavená (že už je to moc mi došlo, když jsem mi chvíli před koncem cvičení začly téct komě potu i slzy), měla jsem větší hlad (což hubnutí rozhodně neprospívá) a nejhorší ze všeho bylo, že jsem měla pocit, že mi fyzička spíš skomírá, než aby se zlepšovala. To jsem si potvrdila i na konci celého programu, kdy se má jako fit test znovu odcvičit cardio z první části - člověk by měl žasnout, o kolik déle než na začátku vydrží a o co méně se zadýchá.. já odpadla dřív, než ze začátku a bylo mi blbě.
Nicméně Shaun T. je pořád můj miláček a těším se, až si s ním zase někdy něco zacvičím :o)

A jak se to podepsalo na mojí těslesné schránce? NIJAK! Za celé ty dva měsíce se mi nezměnila váha, míry max. o 2cm a svaly mám, zdá se, slabší než před tím. Myslela jsem si, že se třeba aspoň trošku trošilinku odbourá tuk a trošku trošilinku naroste svalová hmota. Jenže jsem se zvážila na manželově chytré váze (po třech měsících) a ta mi neúprosně vmetla do tváře v podstatě stejná čísla jako minule!!
Teď si uvědumuju, že jsem se tu nikdy těmi čísly ani nepochlubila, takže abyste měli představu o mých proporcích:
výška cca 165cm 
váha 63kg
pas 76cm
břicho (kousek pod pasem) 87cm (bůůůéééé)
boky 98cm
stehna 53cm
 
Hrůza hrůzoucí. A chytrá váha mi navíc upřesnila, že mám v těle 34% tuku! 34!!! To je strašlivě moc. A svalů 39,5kg.. to nevím, jak moc je, ale nejspíš málo :o( Každopádně během těch třech měsíců, kdy jsem (podle mě) pilně cvičila, se procento tuku nesnížilo a hmotnost svalů nezvýšila.



Docela mě to naštvalo, zklamalo a rozesmutnilo. Sice vím, že nemám zrovna vzorný jídelníček, někdy si zamlsám, ale nepřejídám se, fastfood nejím a nepiju limonády (jenom ochucený birell :o) jednou za čas). Nečekám, že ze mě bude modelka, ale aspoň to břicho se mohlo za odměnu zmenšit, že jo...

Vychází mi z toho, v mé fitness-nevzděané makovici, že jsem asi zvolila až moc náročné cvičení a místo abych spalovala tuky a sílila svaly, tak si tělo vyčerpaně užíralo svaly a tuky si schovalo pro ještě horší časy.

Mno, teď si dám pár dní voraz a ve čtvrtek se mě švagrová chystá vytáhnout na lekci fitboxu. A na pak už mám v hlavě zase něco jinačího, snad to tentokrát bude fungovat ;o)
Držím palce všem, co cvičíte, ať vám to jde líp než mě ;o)

4 komentáře:

  1. Tyjo to se mi podle fotky nejak nezda, ze mas tolik tuku! Zkus jit radeji na Inbody mereni, pokud Ti na tom zalezi. A rekla bych, zes mozna malo jedla? Proto svaly dolu a zmena zadna?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za komentář :o) mám hodně velký zadek a po třetím dítěti hlavně břicho, a to jsem si na fotce hezky zakryla metrem ;o) navíc mi ta váha ukázala 4kg viscerálního tuku, což je docela průšvih.. jedla jsem určitě dost, ale moc sacharidů, jsem na jídlo lempl :o(

      Vymazat
  2. Ahoj, máš můj obdiv, že jsi ten program dotáhla až do konce, i když jsi v průběhu neviděla velké výsledky. Ze Shauna mám zatím respekt:) Jako celý program jsem kdysi odcvičila 30 day shred a Ripped in 30 od Jillian Michaels, ale velkých změn jsem se nedočkala. Fyzicky jsem se cítila lépe, ale váha, metr, zrcadlo žádný rozdíl neukázaly. Myslím si, že u mě to bylo 100% jídlem. Mám ráda sladké a byla jsem zvyklá na větší porce, než jsem očividně potřebovala, hlavně přílohy, sýry, máslo. Když jsem si začala psát, co jím do STOBu a tak nějak dodržovat vypočítané hodnoty živin, tak se váha konečně pohla. A to jsem nehladověla, ale mám pocit, že jsem snížila hlavně ty sacharidy a přidala na bílkovinách. No teď jsem 17 dní po porodu a samozřejmě mi zbylo pěkných pár kilo navrch a hlavně ochablé svaly. Tak jsem zvědavá, jak mi to půjde dolů po druhém porodu:) Držím palce, ať jdeš dál pevně za svým cílem a ať tě to hlavně baví:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéje, úplně malinké miminko, to moc gratuluju :o))) miminko je ještě o něco lepší, než ploché břicho (ale to samozřejmě taky bude) ;o) já měla vě STOBu skoro pokaždé červený semaforek u sacharidů :oD jsem na jídlo hrozná a cvičení to holt nestačí všechno spalovat.. ale však ono se to jednou poddá... až skončí léto a zmrzliny :oD děkuju za držení palců a držím taky :o)

      Vymazat