pondělí 14. září 2015

Barvičky na nehty


Žádné strachy, nebudu fušovat do řemesla zasloužilým a zkušeným nehtolakovačkám. To jenom že mám teď novou barvu, která se mi děsně líbí. A možná taky tak trochu jako 'tribute' Kristinčině tragicky ztracené sbírce. Vlastně kolem mě celé roky laky na nehty proplouvaly a já je ani nevnímala. Maximálně jsem si na ples/svatbu/něco podobného přetřela nehty bezbarvým lakem, aby se trochu blýskaly :o)

Ovšem pak zahlídla naše nejstarší princezna na hřišti holčičku s růžovými nehýtky, spadla jí čelist a chtěla taky. Docela dlouho jsem smlouvala, že to je až pro větší a že až někdy... Jenže pak měla růžové nehýtky i nejlepší kamarádka ve školce, a už se to prostě nedalo okecat :oP Samozřejmě jsem koupila nějaký no-name šmejdík za třicet kaček, účelu to poslouží a nepoleze to do peněz, že jo. Nojo, ale ona chtěla obarvit za chvíli i ta druhá, a hlavně vyžadovaly, aby se natřela i maminka! Tak jsem vyměkla a koupila v Oriflame první trochu kvalitnější laky - růžový a fialový pro holčičky a červený, abych furt nebyla růžová. No a pak, jestli se z toho snad vylučuje nějaká návyková látka, či co, jsem se během dvou měsíců dopracovala do stavu, kdy už skoro bez laku nejsem :oD
V Oriflame teď byly laky The One za 50,- takže jsem se nechala nalákat na další čtyři odstíny a ty se mi tak děsně líbily, že jsem si je musela vyfotit. A vzala jsem k tomu i ty tři předchozí. (Mám teda i pár těch no-name laků, ale ty fotit nebudu, většinou za to nestojí.) Za kvalitu prezentace se předem i zadem omlouvám, jsem holt začátečník a neumím to správně natřít, ani moje úprava nehtů není nejlepší, navíc jsem si při vaření ušmikla kousek nehtu na ukazováčku a je teď křivý :oD Navíc nevím, jak správně fotit nehty, je to překvapivě složité :oP Štětečky, konzistenci, ani snadnost nanášení hodnotit nebudu, protože o tom nevím ani fň. Jenom ty barvičky :o) Pokud jde o výdrž, je mi jedno, jaká je to značka a v jaké cenové kategorii, většinou se to začne loupat za pár hodin.
Lilac Silk, taková lehounce fialová, pro holčičky jako dělaná a mamince se taky líbí.
Strawberry. Původně pro holky, ale kupodivu jí moc nechtějí. Ale fakt se mi líbí na nehtech na nohou :oD
Ballerina Rose, na fotce vypadá skoro bílá, ale je lehce do meruňkova, taková jako ty růžové saténové baletní botičky.
London Red. Klasika. Červená. Ta se dycky hodí :o) a kupodivu je to nejoblíbenější naší prostřední princezny, docela odvaz na necelé tři roky :oD
Cappucino. Myslela jsem, že bude světlejší, tělovější, naživo jsem se trochu lekla, ale docela se mi zalíbila :o)
Tohle je teď můj favorit. Cherry Chic. Když jsem poprvé mázla, měla jsem chuť polít to smetanou a sníst, vypadá jako rozmačkané borůvky :oD Kvůli téhle barvě si snad udělám i pořádnou manikúru.
Druhý favorit. Amethyst. Fotka vůbec nevykreslí, jak je krásně temně fialový a jaké jsou v něm krásně třpytivé třpytky.  Jen má jednu veselou vlastnost, se kterou si nevím rady - když se odlakuje, tak zmizí barva, ale třpytky zůstanou :oD Asi si budu muset koupit i nějaký lepší odlakovač.
Teda, mám nějaké vyschlé ruce, to jsem si naživo nikdy nevšimla.. Vida, k čemu je dobré fotit si laky :oD Tak šup pro krém a mazat!

5 komentářů:

  1. "Tribute" :D moc děkuju :D to je milé... co se týče těchto laků, hodně se mi podle barvičky v lahvičkách líbí hned ty dva krajní zleva, ale na nehteh je luxusní tedy Cappucino,... moc hezká barva :)

    OdpovědětVymazat
  2. a co teprv, až se naučím lakovat tak, aby nebyly barevné i prsty :oD
    nojo, jak jsem si tak hýčkala svojí minizásobu, tak jsem si vzpomněla na tu hromadu, která Ti odešla :oD ale další přírůstky už si nejspíš fotit nebudu, bylo to děsně krkolomné, div že jsem foťák neupustila :oP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krkolomnější než cviky s Jillian nebo Shaunem? :D

      Vymazat
    2. skoro.. teda tolik jsem se nezadýchala a snad ani namožená nebudu :oD ale trochu jsem se aspoň protáha, když už nemůžu cvičit :o) a abych náhodou nebyla málo nešikovná, tak jsem při uklízení lahviček kýchla a jeden lak si upustila do čaje :oP

      Vymazat