čtvrtek 23. dubna 2015

Pohankový salát s medvědím česnekem



Jedna lehká rychlovka k večeři. Pohanka sice není zrovna moje oblíbená potravina, ale když se trochu zamaskuje chuť, tak z toho může být i docela dobrota :o)
Výroba je rychlá a jednoduchá. Jediná časově náročná věc je uvařit pohanku a nechat jí vychladnout. Tak tedy vezmeme přiměřené množství pohanky, já měla půl hrnku a vyšly z toho tři slušně velké porce. Zalijeme dvojnásobkem vody (takže na půl hrnku pohanky jeden hrnek vody) a dáme vařit. Vaříme asi 10 minut, potom odstavíme, necháme dojít pod pokličkou dalších asi 20 minut a pak necháme chladnout. Dopředu si také uvaříme 2 vejce.

Do vychladlé pohanky přidáme trochu soli (dávám tak max. čtvrt lžičky), trochu pepře a šťávu z půlky citrónu. Přidáme nakrájenou papriku, já dala větší půlku žluté, asi 10 cherry rajčat, oloupaná a nakrájená vejce. Nakonec přimícháme medvědí česnek, nejlépe čerstvý (nebo mražený, sušený by asi nebyl to ono), na tohle množství jsem dávala 6 velkých listů, ale může být klidně i víc.
A je hotovo. Před podáváním přiliju trochu oleje a s oblibou ozdobím cottage sýrem nebo kysanou smetanou :o)


Žádné komentáře:

Okomentovat